Ichiban City Centre Noodle & Sushi Café (Glasgow)

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Address: 50 Queen Street, Glasgow, G1 3DS Scotland (United Kingdom)
Phone number: 141 204 4200
Website: http://ichiban.co.uk/
Price range: Budet/Medium
Franchise: No (but has two locations)
Date visited: 11 July 2013

This is one of my favourite Japanese restaurants outside Japan, and contrary to what most UK Japanese restaurants do, they use actual Japanese curry – and not Indian one – for their dishes. Last time I was there I ordered a teishoku, which is a combo of a main dish + a side served at noon (weekdays). The combos are very well priced, but adding to that – say, an extra small dish of sushi, will make the price go up.

My personal choice is usually Chicken Curry Rice (fillet of chicken deep fried with Japanese bread crumbs on a bed of rice and covered with Japanese curry) and Ebi Gyoza (deep-fried dumplings filled with prawn, pork, leek and Chinese leaves). You can see both in the picture. The curry is a bit on the spicy side for me, but that never stops me from enjoying it.

ichiban_menu

The sushi is regularly good, and the ebi tempura too. The vegetable tempura is better avoided, and I was never really convinced by the tofu cooking. They also offer bentos with a little bit of everything and ramen – which has great acceptance among the Scottish. In my opinion, the best Ichiban choices are the meat dishes.

ichiban_food


Dirección: 50 Queen Street, Glasgow, G1 3DS Escocia (Reino Unido)
Teléfono: 141 204 4200
Web: http://ichiban.co.uk/
Banda de precio: Económico/Medio
Franquicia: No (dos locales en total)
Fecha de la visita: 11 julio 2013

Este es uno de mis restaurantes japoneses fuera de Japón. Una de las cosas más importantes a su favor es que usan curry japonés, no curry indio, como hacen la mayoría de los asiáticos británicos. La última vez que estuve, pedí un combinado teishoku, consistente en un plato principal y un complemento que se sirve a mediodía entre semana a muy buen precio. Sin embargo, en el momento en el que te sales de los menús y tiras de carta los precios suben un poco.

Mi elección personal tiende a ser Chicken Curry Rice (filete de pollo empanado con pan rallado japonés servido sobre arroz cocido y cubierto de curry japonés) y Ebi Gyoza (empanadillas de gamba cerdo, puerro y hojas de repollo japonés). Se pueden ver en la foto. El curry acaba siendo un poco picante para mi gusto, pero en general es un menú que disfruto mucho.

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En general el sushi les queda muy bueno, así como la tempura de gambas. La tempura de verduras es mejor no pedirla, y la verdad los tofu que cocinan nunca me han convencido. También hacen bentos con un poco de todo, ideales para ‘degustaciones’ y mucho ramen, ya que es un plato que a los escoceses les gusta mucho. En mi opinión, lo mejor del Ichiban son las carnes.

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About Sakaki Delijah

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