Sapporo Tepanyaki – restaurant, sushi and noodle bar (Glasgow)

 

Address: 2-6 Ingram Street, Merchant City, Glasgow, G1 1HA
Phone number: 0141 2900977
Website: http://www.sapporo.co.uk
Price range: High
Franchise: Yes
Date visited: 28 April 2012

The Sapporo Teppanyaki is a high Japanese cuisine restaurant in Glasgow donning on the Scottish loving of chilli a bit too much for my liking. They have a few special sushi dishes that don’t show up in the online menu. It is also pretty expensive, so I prefer the Ichiban and the Oko Express.

My choice for the day was a quiet table away from the teppanyaki grill as there was a very loud group there, and thus I did not try the grilled meat. I ordered a Hiyashi Wakame salad (Wakame seaweed in a sesame seed dressing), gyoza (Grilled dumplings served with soy dipping sauce*) and two dishes of nigiri sushi: shake (salmon) and giant clam (not on the online menu).

Presentation was great, and service very friendly, although sometimes it feels a bit forced. The place is very well kept and lit, looking very high-class, but it was a bit too expensive to become a regular. However, it is not a good place to go alone as the attention becomes a bit smothering. As a side note, I dislike the restaurants that add you the gratuity tip by default.

* You might notice that the definition and spelling of “gyoza” (gyôza) varies in posts like this one, I usually go with the description the restaurant gives.


Dirección: 2-6 Ingram Street, Merchant City, Glasgow, G1 1HA
Teléfono: 0141 2900977
Web: http://www.sapporo.co.uk
Banda de precio: Alto
Franquicia: Sí
Fecha de la visita: 28 abril 2012

El Sapporo Teppanyaki es un restaurante de alta cocina japonesa en Glasgow que en mi opinión abusa del chili picante (que a los escoceses les encanta) un poco demasiado. Tienen platos de sushi especiales que no aparecen en el menú online. Además es bastante caro, así que yo prefiero el Ichiban y el Oko Express.

Mi elección fue de una mesa tranquila, lejos de la plancha de teppanyaki ya que había una comida de empresa o algo así y estaban metiendo mucho follón, así que no tuve oportunidad de pedir la carne. Después de ciertas dudas me decidió por Hiyashi Wakame salad (Wakame seaweed in a sesame seed dressing / alga wakame con aderezo de salsa de sésamo), gyoza (Grilled dumplings served with soy dipping sauce / empanadillas a la plancha servidas con salsa de soja*) y dos platos de nigiri sushi: shake (salmón) y almeja gigante (que no está en el menú online).

La presentación de los platos es muy cuidad, y el servicio tan amable que a veces parece un poco forzado. El comedor está muy bien decorado e iluminado, lo que le da un aire muy exclusivo, pero es demasiado caro para plantearse convertirse en cliente habitual. No es un buen sitio para ir solo ya que a veces te agobian un poco. Personalmente, además, no me gusta que de añadan una propina ‘por defecto’, cosa que es bastante común en los restaurantes británicos.

* La descripción y la ortografía de la palabra “gyoza” (gyôza) varía en función de la descripción que hace el propio restaurante, aunque es el mismo plato.

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About Sakaki Delijah

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