餃子の王将 下北沢店 (Gyoza no Oshou Shimokitazawa-ya) Mandarin Restaurant, Shimokitazawa, Tokyo

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This restaurant is part of a franchise of Mandarin restaurants in Japan, and you might be wondering why it is important or what it is doing here. Well, this is apparently GACKT‘s favourite gyoza restaurant from the time he was living over in Shimokitazawa. GACKT was talking about it in one of the MCs in the Last Visual Live concert and someone who used to live in the area gave us a tip. While we usually don’t enjoy idol-place chasing, this was GACKT talking about enjoying food, and I am a sucker for gyoza anyway. We did spend 500-ish¥ in the round trip so if you’re not a fan of gyoza you can give it a miss.

To get there from Downtown Tokyo, jump on the Odakyu line from Shinjuku station. The most common train is the Local (普通) for Hon-Atsui (platform 9), although the rapid (快速) also stops in Shimokitazawa (OH 07). The time if travel is under 15 minutes with the longer ride choice, so it is not worth to just wait for the Rapid if you have a local. The price is at the time of writing these lines ¥160 from Shinjuku each way – since the Odakyu is a private line and does not belong to JR, the JRPass is not valid for this trip.

Este restaurante es una franquicia de restaurantes mandarines en Japón. La razón por la que hoy hablamos de él, es porque al parecer es el lugar favorito de GACKT para comer gyoza, en los tiempos en los que vivía en Shimokitazawa. Al parecer lo contó en uno de los MC de los conciertos del Last Visual Live. Alguien que solía vivir en la zona, se dio cuenta de qué sitio estaba hablando, y nos lo contó. Aunque habitualmente no nos apasiona el ‘cazalugares de idols’, por aquí hay bastantes fans de las gyoza. Eso sí, considerando el viaje completo, el ir a comer salió por unos ¥500, así que no es una visita imprescindible.

Desde la zona ‘centro’ de Tokio, la mejor opción es la línea Odakyu desde la estación de Shinjuku. La opción más frecuente es el tren Local (普通) con dirección Hon-Atsui (andén 9), aunque el Rapid (快速) también para en Shimokitazawa (OH 07), nuestro destino. El tiempo de viaje no llega al cuarto de hora para el tren Local, así que no merece la pena esperar a un Rapid. El precio del billete es de ¥160 por trayecto, y como la línea Odakyu es privada y no pertenece a JR, el JRPass no es válido.

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When you arrive in Shimokitazawa you’ll notice that it feels half undone. It is actually under reconstruction, which makes this writing a bit more difficult as exits may change position in time. As of summer 2016, the exit you need is the South Exit (南口), which leads you to a busy street, which is the actual Shimokitazawa. The best way to get your bearings is locating the McDonalds, and walking south (leaving the McDonalds on your left). You will come across a crossing in under four minutes, that is the place where Gyoza no Oshou stands. Una vez en Shimokitazawa, que está en obras desde el 2013 y al escribir estas líneas sigue estando, hay que tomar la salida Sur (南口), que desemboca en una calle comercial. Esta es la auténtica Shimokitazawa. La mejor manera de orientarse para encontrar el restaurante es dejar el McDonalds a la izquierda para dirigirse hacia el sur hasta llegar a un cruce de calles en unos cuatro minutos. Es en este cruce donde se puede encontrar el Gyoza no Oshou.

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Address in Japanese: 〒155-0032 世田谷区代沢5-36-16 北沢湯ビル1F
Website: http://www.ohsho.co.jp/
Phone number: 03-3419-6955
Regular opening times: Mondays 11:30 – 22:00; Tuesdays to Sundays: 11:30 – 4:00
Map: here
Dirección en Japonés: 〒155-0032 世田谷区代沢5-36-16 北沢湯ビル1F
Web: http://www.ohsho.co.jp/
Teléfono: 03-3419-6955
Horario comercial: Lunes 11:30 – 22:00; Martes a domingo: 11:30 – 4:00
Mapa: aquí

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Delijah recommends lunchtime because the lunch seats are cheap. One thing that drew my attention is that I was allowed to choose my table and was not given one, that has rarely happened to me. I did not choose GACKT’s obvious choice, the spicy () one because that would probably destroy my stomach, so I went for the gyoza-yakisoba lunch set[ソース焼きそばランチ, middle right]. I have to admit that I was nor able to eat the whole thing, even if I barely touched the rice, it was a lot to eat, and everything was indeed delicious. Knowing GACKT and food, it had to be so, right? I think I enjoyed the experience although I don’t really think I have to repeat it and head out to eat there often (honestly, the Ueno one is much more convenient), but as one-time thing it was fun, and the food was pretty good.

Delijah recomienda la hora de comer mejor que la de cenar, los menús de comida son más baratos. Una de las cosas que más me llamó la atención es que me dejaron elegir mesa, en vez de llevarme a alguna, que no es lo habitual. Sabemos que a GACKT le gusta el picante, pero yo no tuve valor de probar las gyozas picantes () por miedo a una perforación de estómago. Yo elegí la opción de gyoza-yakisoba en set de mediodía [ソース焼きそばランチ, centro derecha]. La verdad es que el arroz prácticamente ni lo toqué; era mucha cantidad. Todo estaba delicioso, pero sabiendo lo poco comilón que es GACKT, la verdad es que el sitio me picaba la curiosidad. No creo que sea algo que vaya a repetir, ya que el sitio está un poco a desmano. La verdad es que el que está en Ueno es más fácil de encontrar. Pero la verdad es que no me arrepiento, la comida estaba muy buena (y era barata) y que fue algo divertido de hacer.

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About Sakaki Delijah

Instant Writer - Just add coffee!
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